Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum

Mijn Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  5
 • comments
  14
 • views
  562

About this blog

Dev updates en persoonlijke dingen

Entries in this blog

Niels

Hallo mensjes,

 

Ik ben overgestapt op iets wat een tikkeltje proffesioneler is. Niet veel, want dat is het totaal niet. Het is namelijk: EEN WORDPRESS BLOG. Is dat nou niet geweldig? Nee? Mee eens, maar het is makkelijker en de stijlen vind ik wat leuker. Ik zal voortaan alles daar op posten, en ook in het Engels, omdat Engels vaak wat makkelijker typt en ik daar eigenlijk beter in ben dan Nederlands.

 

De url voor degene die het wil: http://highwaytolifeblog.wordpress.com/

 

Daarmee probeer ik dus ook deels te zeggen dat ik hier niet meer zal bloggen, maar alles daar op zal zetten. Een vereiste is natuurlijk dat je Engels kan lezen ^^

Sorry als ik je gevoelens kwaad heb gedaan, dit was niet mijn bedoeling, maar stiekem misschien ook wel.

 

Mvg,

Niels a.k.a. Stonertje.

Niels

29-5-2014 - Untitled

Hallo,

 

Het is een tijdje geleden sinds mijn laatste blog post. Bijna een maand. Deze post zal ook een heel stuk minder uitgebreid zijn dan dat jullie gewend zijn van mij. Ik heb een aantal vragen voor jullie en die zal ik gedurende de post ergens stellen.

 

Ik zou jullie willen vragen om het volgende liedje te luisteren met de songtekst erbij:

Link naar het liedje:

Link naar de tekst: http://www.azlyrics.com/lyrics/soja/restofmylife.html

 

Dan de eerste vraag: Wat vinden jullie ervan? Over het algemeen, wat uitgebreider of misschien heel kort. Vertel het eens!

 

Dan mijn tweede vraag voor jullie: Willen jullie meer blog posts en zo ja, waarover? Wat zouden jullie willen dat ik vertel? Ik heb namelijk het idee dat ik eigenlijk meer post om gewoon van me stress af te komen dan dat ik mensen echt interesseer.

 

Dit was de post alweer, maar ik heb nog wel even een afspeellijst voor jullie voor als je het bovenstaande nummer goed vond:

 

Met vriendelijke groet,

Niels.

Niels

Hallo mensjes,

 

Liedjes ontleden. Wat bedoel ik daarmee? Heel makkelijk. Ik ga vooral reggae liedjes ontleden. Bij reggae zijn er verschillende soorten liedjes, namelijk de lieden die over liefde, natuur en de wereld gaan, maar ook liederen die een hele geschiedenis bevatten over slavernij en dergelijke. En dan heb je ook nog liederen die over het moderne westerse systeem gaan. Ik heb hieronder een citaat met de basis kennis die je zal moeten hebben wil je begrijpen waar ik het zo over ga hebben. Ik ga onder andere liederen van Bob Marley en S.O.J.A. ontleden. (SOJA = Soldiers of Jah army) Ik zal overigens sommige liedjes zin voor zin ontleden, en bij sommige liedjes zal ik de totale betekenis vertellen.

 

Woordenlijst:

 

Zion = Zion is een term uit Rastafarinisme. Het geloof van de rastafari's' date=' waaronder Bob Marley. Het staat voor Mount Zion, de berg net buiten Jeruzalem. Rasta's zien die plek als een plek voor vrijheid, vrede en vereniging. Een soort mekka voor rasta's.

Babylon = Het totale tegenovergestelde van Zion is Babylon. Babylon staat voor het moderne "systeem" dat we nu hebben. Ze zien het als een corrupt systeem vol met arrogantie, gierigheid en verlangen naar macht.

Jah = De God voor de rastafari's.

Kingston = De hoofdstad van Jamaica

Trenchtown = Een krottenwijk in Kingston die precies 14 straten had: 1st street t/m 14th street.

Robert Nesta Marley = De volledige naam van Bob Marley. De meeste mensen weten niet dat Bob Marley half brits is en zijn vader dus ook blank was. Hij werd door het Jamaicaanse volk afgestoten. Zijn vader heeft hem en zijn moeder verlaten alvorens hij geboren was. Een soort van one night stand waaruit Bob Marley is voortgekomen.

Reggae = Heel simpel uitgelegd: De beat ligt op de 2e en 4e tel i.pv. de 1e en 3e. Dat is reggae. Alleen heeft reggae zich helemaal geëvolueerd en zit er nu een hele geschiedenis achter.

 

Vroeger, zo'n 400 jaar geleden was er een enorme slavernij. Dit ontstond door de mensen uit het westen. Ze namen mensen uit Afrika en brachten ze naar Amerika om daar te werken zonder er ook maar iets voor terug te krijgen. Nu in de 21e eeuw zijn de littekens van de slavernij nog steeds zichtbaar. Zonder de slavernij was Afrika net zo ontwikkeld of misschien wel beter ontwikkeld geweest als Europa en Amerika. Slechts een kleine groep werkt eraan om 3e wereld landen zoals vrijwel elk land in Afrika te steunen, maar dit zijn enkel stichtingen. De regeringen doen vrijwel niks ten aanzien van wat ze zouden kunnen doen. Ze zijn enkel uit op macht, geld en een mooi leven voor zichzelf.[/quote']

 

Ik zal beginnen met een liedje wat misschien maar een paar mensen zullen kennen:

 

Dit is een liedje wat niet zo zeer over de geschiedenis gaat maar meer over de manier waarop rasta's in de muziekindustrie behandeld werden in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Ik stel voor dat je de lyrics erbij pakt en het liedje een keertje luistert en dit ook bij elk volgend nummer te doen.

In de tijd dat Bob Marley begon met muziek maken (op zijn 17e is hij echt begonnen met wat professioneler muziek maken) waren er verschillende platen labels (door blanken opgericht) dat Jamaicaanse mensen inhuurde om muziek te maken en dan zouden zij het publiceren. Wat er echter gebeurde was het volgende. Alle winst die op de albums gemaakt werd, hielden de eigenaren van de labels voor zichzelf. Zij betaalde de artiesten geen enkele cent. Zelfs de namen van de artiesten werden niet bekend gemaakt. Het label had de muziek "gemaakt". Bob Marley vond dat dit niet kon. Hij begon zijn eigen platen label en begon hierop al heel snel veel winst te maken. De platen labels die hiervoor de reggae muziek industrie domineerde zagen dit gebeuren en gingen samenwerken door te fuseren naar slechts een platenlabel: Big Tree. Hierover heeft Bob het liedje Small Axe gemaakt. De betekenis van het liedje is: "If you are going to be the big tree, then we are going to be the small axe that cuts you down."

Zoals iedereen weet is het hem zeker gelukt, anders zou hij niet zo beroemd zijn geworden.

 

Een heel bekend liedje die je zelfs als kind al kent zonder te weten wat reggae is. Toch zit ook achter dit liedje een grote betekenis en ik zal bij dit liedje zin voor zin afgaan.

 

One Love! One Heart!

Iedereen moet een zijn met elkaar. Dezelfde liefde voor iedereen hebben en niemand daarbuiten laten.

 

Let's get together and feel all right.

Vrede en vereniging is alleen mogelijk als we samen het bestaan van de mensheid vieren en de gierigheid naar macht en geld vergeten.

 

Hear the children cryin' (One Love!);

Hear the children cryin' (One Heart!),

Het gaat hier over de onderdrukking en de slavernij waarbij kinderen ook betrokken werden. Kinderen zouden hier al helemaal niet onder moeten lijden, maar dit was wel het geval.

 

Sayin': give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;

Als je bid en je problemen aan Jah uitlegt (The Lord) zal hij je gebed beantwoorden en je daardoor goed laten voelen.

 

Sayin': let's get together and feel all right. Wo wo-wo wo-wo!

Een van de beste redenen dat Bob Marley een geweldige leider wordt hier duidelijk. Hij motiveert mensen om te vechten zonder geweld tegen Babylon en het maakt niet uit of je blank, zwart, chinees, lang, kort, dik of dun bent. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen. Iedereen is gelijk. Je geloof maakt niet uit. Hij wil mensen verenigen en ze goed laten voelen doordat er geen haat en racisme is.

 

Let them all pass all their dirty remarks (One Love!);

Them staat hier voor de mensen van het Babylonische systeem. Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar het maakt toch niet uit.

 

There is one question I'd really love to ask (One Heart!):

Simpelweg een bruggetje naar de volgende zin, waar een vraag gesteld wordt. Eigenlijk totaal niet bijzonder ;)

 

Is there a place for the hopeless sinner,

Who has hurt all mankind just to save his own beliefs?

Het gaat hier wederom weer over de slavernij. Een plek voor de zondaar die mensen discrimineerde en slaven gebruikte voor macht en geld te verkrijgen. Zou er die zijn, of zullen ze rechtstreeks naar de hel gaan? De zondaar zaaide haat en racisme tegen het zwarte volk enkel uit eigen belang.

 

One Love! What about the one heart? One Heart!

Je hebt maar een hart, wat maar een keer echte liefde kan voelen.

 

What about - ? Let's get together and feel all right

Waarom gebeurt het nog zo weinig dat we met een grote groep samenkomen en "the good vibes" verspreiden.

 

As it was in the beginning (One Love!);

Dit verwijst naar "The Book of Revelation". "The Alpha and Omega" wordt hier benadrukt. De eerste en laatste letter uit het Griekse alfabet. Voor degene die hierover meer willen lezen kan ik je doorverwijzen naar Revelation 1:8.

 

So shall it be in the end (One Heart!),

Dit verwijst naar passage Matthew 13:49 uit het Nieuwe Testament. "So shall it be at the end of the world: the angels shall come forth, and sever the wicked from among the just." Degene die zich niet inzetten voor vrede en vereniging zullen op welke manier het dan ook zal zijn, boeten voor wat ze hebben gedaan.

 

All right!

Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;

Zie hierboven

 

Let's get together and feel all right.

Zie hierboven

 

One more thing!

Let's get together to fight this Holy Armagiddyon (One Love!),

The Holy Armagiddyon (Armageddion), staat voor de laatste slag tussen goed en kwaad. Bob Marley en alle rasta's zijn tegen geweld. Zij willen niet dat zelfs het goede zou vechten tegen het kwade. Als je geweld gebruikt ben je namelijk net zo slecht als het kwade.

 

So when the Man comes there will be no, no doom (One Song!).

The Man staat voor Jah, oftewel God. Op een dag zal hij wederkeren en zijn volk naar het hemelse koninkrijk brengen.

 

Have pity on those whose chances grows t'inner;

Heb medelijden met de mensen die verkeerd leven. Hun kansen op leven worden namelijk steeds kleiner en kleiner.

 

There ain't no hiding place from the Father of Creation.

Zij kunnen namelijk zich niet verstoppen voor Jah, de God. Uiteindelijk zullen ze dus boeten.

 

Sayin': One Love! What about the One Heart? (One Heart!)

What about the - ? Let's get together and feel all right.

I'm pleadin' to mankind! (One Love!);

Oh, Lord! (One Heart) Wo-ooh!

Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;

Let's get together and feel all right.

Give thanks and praise to the Lord and I will feel

Nogmaals het refrein, zoals hierboven is uitgelegd.

 

Ik zal SOJA nu even laten voor wat het is, want het blijkt toch best een hoop typewerk te zijn en ik moet nu naar mijn sollicitatie gesprek toe!

 

Groet,

Niels.

 

PS.

Vragen stellen naar interesse is gewoon toegestaan, ik ga meestal niet te diep op onderwerpen in maar wil dit gerust doen als je ernaar vraagt in een reactie.

Niels

Hallo lezers!

 

Ik had in mijn vorige post het volgende plaatje neergezet:

 

tiqm.jpg

 

Op dit plaatje zijn de zogenoemde "truffels" te zien. Nee, geen chocolade truffels maar truffels die je bij een smartshop (legaal) kan kopen. Het kost zo'n 10 a 15 euro, afhangend van de dosis, maar dan heb je ook wel wat. Truffels zijn eigenlijk een verlichte vorm van paddo's. Paddo's zijn onder te verdelen in 2 soorten, namelijk gedroogde paddo's en verse paddo's. Beide zijn illegaal en daarvoor zijn er dus legaal truffels verkrijgbaar die ongeveer dezelfde ervaring geven. Een citaatje van magic-truffels.nl:

 

30 tot 60 minuten na inname beginnen de eerste effecten van de magic truffels merkbaar te worden; je pupillen verwijden, kleuren worden levendig en intenser, je kunt patronen waarnemen op muren, plafond of de vloer, en objecten en muren kunnen gaan “ademen”. Muziek wordt levendiger en neemt je op reis naar een ongekende ervaring. Met gesloten ogen kun je complexe patronen waarnemen (zogenaamde closed-eye visuals), welke vaak dansen op het ritme van de muziek en met wat concentratie zelf stuurbaar zijn.

 

Truffels vallen onder de "geestverruimende" artikelen. Waarom? Heel simpel, je krijgt een andere denkwijze, je beleeft alles op een andere manier. Een manier die je anders nooit zou kunnen bevatten. Je snapt niet precies wat er gebeurt en sommige mensen krijgen daarom dus ook een "bad trip", omdat ze het proberen te bevechten. Het rare is, juist als je dat doet wordt je trip alleen maar erger want het zit allemaal tussen je oren. Het is veilig, er gebeurt compleet niks maar je hersenen snappen niet wat er gebeurt. Je moet het dus altijd over je heen laten komen en vrede hebben met de situatie. Wanneer je dat doet zul je een werkelijk geweldige ervaring hebben.

 

Ik zelf heb, zoals eerder gezegd, de ziekte van Crohn. Het irritante hieraan in combinatie met truffels is dat truffels redelijk zwaar aan slaan op je spijsverteringssysteem. Iets wat je als iemand met ZvC niet kan gebruiken. Ik had een redelijk sterke dosis (15 gram. Aangeraden wordt 8 tot 15 gram) omdat ik redelijk wat gewend was met blowen en dergelijke. Ik dacht dat ik dus dit ook wel aan kon. Verkeerd gedacht. Truffels heeft een compleet andere werkzame stof en je kan er eigenlijk niet aan gewend raken. Als je het na een week nog een keer doet zul je niks merken. Maar goed, mijn ervaring.

 

Ik at de 15 gram truffels op. Sommige mensen vinden het totaal niet smaken en lossen het op in thee, ik zelf had er geen moeite mee want ik vond het best lekker eigenlijk. Walnoot nasmaak had het. In 5 minuutjes opgegeten. Daarna ben ik naar buiten gegaan, in de tuin. Daar hebben we met 4 man zitten blowen. (Ik en nog iemand waren aan het truffelen, 2 "nuchtere" mensen waren erbij.). Na ongeveer 15 minuutjes na inname, begon ik er wat van te merken. Ik had een joint vast en was hem aan het bestuderen. Compleet vergeten er van te roken maar gewoon er naar te kijken. Ik zag niet hoe lang hij was. Het zou 2 cm kunnen zijn, maar net zo goed een halve meter. Het veranderde elke halve seconde hoe groot en dik dat ding was. Vrij grappig eigenlijk. Ik ging daarna met de andere truffelaar (Rikke) naar binnen. We hadden ieder een bank voor ons zelf, wat speciaal zo geregeld was. Iemand die aan het truffelen is moet je altijd de ruimte geven om te doen waar hij of zij zin in heeft. Al heeft dat natuurlijk wel zijn beperkingen, zoals auto rijden en dergelijke. Toen ik binnen zat begon ik allemaal figuren op de muren te zien. Er stond muziek aan met de leuke visuele effecten van windows media player, en de muziek kwam door een home cinema set. De effecten leken werkelijk waar uit de tv te komen en de muziek zag je trillen door de lucht. Na wat ik denk een half uur na inname te zijn (Je hebt totaal geen tijdsbesef.) ging het fout. Zonder rekening te houden met mijn ziekte had ik eigenlijk een te grote dosis ingenomen. Je kan het niet echt een overdosis noemen, want het kan geen kwaad op je lichaam. Wat er gebeurde was, ik verloor mijn bewustzijn en ging knock out. Terwijl ik knock ging kotste ik alles uit, wat er overigens ziekelijk mooi uitzag. Een soort waterval die uit je keel omhoog komt en daarna naar beneden stortte op de rotsen. Dit was natuurlijk niet het geval... Maar goed, knock out. En toen? Het leek alsof ik niet compleet knock was want ik hoorde iedereen nog praten en achteraf bleek ook dat ze dat echt hadden gezegd. Ik had een out of body experience in het begin, maar dat ging heel snel over in iets anders. Ik wist niet wat er gebeurde en het leek een bad trip te worden. Echter kreeg ik het snel onder controle en toen begon de geweldigheid. Ik kreeg een in body experience. Ja dat heb ik zelf verzonnen, dat woord. Het leek alsof ik een bloedcel was die door me lichaam heen ging. Dit noemen ze meestal een body load. Het gevoel dat je een voorwerp / object bent. Toen die bloedcel bij me hart in de buurt kwam zag ik mijn hart bonken. Maar dat niet alleen, ik zag ook onwijs vette trillingen door me lichaam heen die oorsprongen vanaf mijn hart. Daarna begon alles door elkaar te gaan wat ik eerlijk gezegd echt enorm vet vond. Om je een beetje een beeld te geven:

 

cfn8.jpg

 

Stel je dat voor, maar dan dat het enorm veel beweegt en constant van kleuren veranderd. Ik heb blijkbaar terwijl ik knock was me ogen af en toe geopend en weer gesloten, een paar keer snel achter elkaar. Dit had ik zelf ook door want dit deed ik zelf. Waarom? Ik zag als ik me ogen opende een hele waaier van kleuren met mijn ooglid meegaan en dit zag er echt heel mooi uit. Ik snap alleen niet hoe ik in staat was om dit te doen. Was ik wel echt bewusteloos? Of verloor ik gewoon de controle over mijn bewegingen? Ik snap het nog steeds niet. Opeens had ik het gevoel dat ik controle had. Ik ging recht op zitten en de effecten namen in 2 seconden van een piek naar bijna niks af. Het enige waar ik op kon komen om te zeggen (iedereen keek me aan in afwachting van wat ik ging zeggen, want ze waren enorm bezorgd want bewusteloos raken is echt de kleinste kans die je je kan voorstellen) was: "Dat was vet." Daarna heb ik vrij weinig gezegd, stak ik een sigaret op en de rook leek op wolken te lijken die rustig het raam uit gingen. We besloten een stukje te gaan lopen nu ik weer redelijk goed aanspreekbaar was en de trip op zijn einde kwam. Alles stuiterde. Huizen stuiterde in de straten rond. Treinen reden door huizen heen in plaats van achterlangs. Zeer indrukwekkend. Je snapt op dat moment wel dat het fictie is, maar het blijft mooi om naar te kijken. Op dit moment was er 4 uur voorbij maar het leek eigenlijk 5 minuutjes. Echt waar, 5 minuten. Ze vroegen aan mij hoe laat het was en ik zei: Half 2. Ik had de truffels om 1 uur op en het was toen 5 uur. Dag dag tijdsbesef, compleet. Ik ben toen naar mijn werk gereden omdat ik op dat moment iedereen (behalve mijn ouders :D ) wilde vertellen wat ik had gezien. Ik hoefde zelf niet te werken. Gelukkig ook maar want dat zou niet verantwoord zijn. Zelfs al is het uitgewerkt. Truffels zijn namelijk zo zwaar voor je hersenen dat je achteraf compleet uitgeput bent. Hoe meer energie je van te voren hebt, hoe sterker de trip. Uiteindelijk kom je op het zelfde moment en dat is dat je moe bent. Wat was ik blij met mijn scooter :)

Dit was mijn ervaring met truffels en ik hoop dat ik hiermee mensen misschien heb geïnspireerd het uit te proberen, want ik zou het werkelijk iedereen die gezond is willen aanraden. Nogmaals, het kan geen kwaad voor je lichaam.

 

Nu wat meer over wat het eigenlijk is en ook wat meer over de titel "DMT". Deze zal ik even combineren omdat het redelijk wat met elkaar te maken heeft. Truffels bevatten de werkzame stof DMT, die te vinden is in verschillende planten. Nee, het heeft geen zin om die plant op te eten want meestal bevat het echt nog minder dan 1 procent van die stof. De werkzame stof van wiet is overigens THC.

 

Waarom is het een "trip"?

Nee, dit is niet vanwege de soort van reis die je aflegt, maar dit komt af van de stofnaam: Dimethyltryptamine. Dit is ook aanwezig in LSD en paddo's, waarover ik op dit forum niks zal bespreken vanwege de illegaliteit van beide.

 

Wat is het eigenlijk?

DMT is dezelfde stof die in je hersenen wordt aangemaakt wanneer je droomt. Het enige verschil is dat je nu (behalve in mijn geval) alleen wel bij bewustzijn bent en dus je droom kan bepalen. Doordat je ogen open zijn ga je objecten vervormen in plaats van dat je ze verzint. Doe je je ogen dicht zul je wat meer richting een echte droom ervaring gaan alleen dit is veel leuker dan een echte droom doordat je het zelf bepaalt.

 

Wat is een normale dosering?

Een normale dosering voor een beginner is 6 tot 10 gram van een gemiddelde sterkte truffels. Pak je meer dan raad ik je aan lichtere truffels te pakken en niet meer dan 15 gram te pakken. Voor iemand die het wat vaker heeft gedaan is 15 gram nog steeds een verstandige keuze, maar kan je gaan kijken naar zwaardere truffels.

 

Hoe eet je het op?

Met je tanden. Heel simpel :mrgreen:

Zorg dat je er goed op kauwt zodat het minuscuul is wanneer je het doorslikt. De sappen erin bevat de werkzame stof en tegelijk ook de smaak. Vind je de smaak lekker? Probeer dan elk korreltje met een ander stuk van je gebit te kauwen. De smaak blijft namelijk een tijdje hangen ;)

 

WAARSCHUWING

Truffels zijn legaal voor 18+! Ben je minderjarig is het sowieso niet verstandig om te doen en ben ik van mening dat je hiermee enkel je hersenen aantast. Je moet volwassen in het leven staan en mocht je psychische problemen hebben of een slechte gezondheid dan raad ik het je ten zeerste af! Er wordt wel onderzoek gedaan met een truffelbehandeling voor mensen met verschillende psychische stoornissen zoals schizofrenie maar dit heeft twee extremen. Wil je het risico lopen er psychisch nog verder op achteruit te gaan? Ik houd je niet tegen maar ik neem totaal geen verantwoordelijkheid hiervoor. Het is en blijft je eigen keuze. Choose wisely.

 

Tips

 • Doe het in een vertrouwde omgeving. Dit mag buiten zijn (of dit legaal is zou ik niet weten.) zolang het maar echt vertrouwd is. Dit verminderd de kans op een bad trip.
 • Zoete etenswaren / dranken verminderen het effect van truffels, dus mocht je een bad trip hebben of om een of andere reden er mee willen stoppen: Drink iets heel zoets, al is het puur suiker water. Eten zal je tijdens een bad trip moeilijk lukken en braak neigingen opwekken. Zorg dus ook dat dit in je omgeving aanwezig is.
 • Zorg voor etenswaren zoals aardbeien (zonder suiker erover en/of slagroom), verschillende fruiten (zo min mogelijk suiker.) zullen je trip nog mooier maken. Het gaat hier niet om hoeveelheid. Enkel de smaak. Een aardbei is meer dan genoeg en het maakt niet uit of het groen er nog aan vast zit. Een hap van een appel zou ook meer dan genoeg zijn. In meer zal je waarschijnlijk niet eens zin hebben want je hebt niet echt een eetlust tijdens je trip.
 • Het is leuk om in een kleurrijke omgeving te zijn omdat dit zeer mooi is tijdens een trip. Een vriend van mij was naar de fruit en groente afdeling van de Albert Heijn te gaan, maar dit kan ik je niet aanraden vanwege de openbaarheid en mogelijk illegaliteit. Ik raad je wel aan het op een mooie zonnige dag te doen.

Nogmaals, ik houd mezelf niet verantwoordelijk voor wat jullie hiermee doen.

 

Overigens is het ook mogelijk om puur DMT te roken, maar aangezien dit naar mijn weten illegaal is zal ik je enkel hierover vertellen buiten dit forum of eventueel via een privé bericht. Dit heb ik zelf nog niet gedaan maar zal dat in mei wel gaan doen.

 

AMSTERDAM

 

 

Je kan je voorstellen dat naar Amsterdam gaan als een blower een redelijk standaard ervaring is. Dit was het voor mij niet. De laatste keer dat ik daarheen ging wist ik niet wat drugs was. Maar ik ben met een goeie vriend van mij afgelopen zondag dan toch naar Amsterdam gegaan. Het was best indrukwekkend want ik had totaal niet verwacht dat als je het station uit loopt dat je dan meteen "de geur" zou ruiken van waar Nederland om bekend staat voor toeristen. Ik zag op elke hoek van de straat wel iemand die aan het blowen was. Politie maakt het niks uit daar. Niemand wordt ervoor aangesproken. Wel kan ik me voorstellen dat minderjarige erop zullen worden gecontroleerd. We waren als eerste naar The Bulldog gegaan. Ze zijn er wel echt slim... Alcohol schenken in coffeeshops waar rookwaren worden verkocht is verboden. Ze hebben dus een shop waar ze de rookwaren verkopen en daarnaast een shop met dezelfde naam waar het gerookt wordt en waar dus wel alcohol geschonken mag worden. Alcohol met THC combineren heb ik zelf een aantal keer gedaan en je krijgt de vrolijkheid van alcohol en de "mood" van de THC. Overigens ben je dan na 2 biertjes al goed ver aangeschoten. In The Bulldog had je echt 75% toeristen. Niemand praatte er Nederlands, zelfs het personeel begint in het Engels tegen je te praten. Wat ook opviel is dat er veel tulpen gedraaid worden. Dit heb ik zelf voor het eerst gisteren gedaan en het gaat eigenlijk best makkelijk. Voorbeeldje van 3 door mij gedraaide joints waarvan links de normale is, midden is ook een normale en rechts heb je de zogenoemde "Oempa-Loempa". Daaronder vind je de tulp. (Tulp was mijn aller eerste ooit dus is niet perfect gelukt. Zoek het op op google voor een beter voorbeeld)

 

c4ga.png

l92e.jpg

 

Je hebt er zelfs touw voor nodig voor die laatste ;)

 

Ik denk dat ik op het blowen niet veel hoef in te gaan. We hebben het veel gedaan die dag, maar in de avond was het zover. UB40!!!!

We gingen met de trein naar Haarlem, checkte in bij een jeugdherberg, namen de bus naar de Philharmonie en toen begon het: Het concert waar ik een maand naar uitgekeken had. We kwamen precies om half 9 aan, wat de starttijd was en ik heb werkelijk genoten. De muziek was hemels en totaal mijn soort muziek. (Reggae)

Wel grappig dat de meeste mensen rond de 40/50 jaar oud waren. Het is oude muziek, maar goed, dat is Bob Marley muziek ook.

Tijdens de after party die om half 11 begon hebben we een aantal verzoeknummers gedaan zoals "Guess who's coming to dinner - Black Uhuru".

Over het algemeen een geweldige dag gehad met een leuke uur-lange wandeling naar de slaapplek. Je maakt het mee ;)

 

2 filmpjes van mij:

 

 

Bedankt voor jullie tijd en voor de volgende post:

Liedjes ontleden.

Niels

Hallo lezers,

 

Ik ben vorige maand begonnen met een notitieboekje. Ja dit is een vage zin. Wat bedoel ik hiermee? Ik was met een maat van me bij de Albert Heijn, paletplein in Tilburg en we waren in een super droge bui. We besloten nutteloze dingen te kopen, en doordat wij beide bij scouting zitten, hebben we ook serieus de meest nutteloze dingen bij de AH gekocht. Waaronder: een notitieboekje. In totaal was ik op die dag 25 euro aan boodschappen bij de AH kwijt, terwijl het enige eet/drinkbare was: 2 blikjes AH basic energy ter waarde van 70 cent. Waarom is dat notitieboekje nu zo belangrijk? Om het heel simpel uit te leggen gebruik ik het boekje deels als gewoon een echt notitieboekje, maar grotendeels gebruik ik het om dingen die in me op komen, zij het tekeningen, zij het teksten, op te schrijven of te tekenen. Nu hebben mijn vrienden tegen mij gezegd dat ze de teksten nogal inspirerend vonden en de tekeningen er ook best vet uit zagen en dit heeft mij op het idee gebracht om het met jullie te delen. Ik zeg het alvast, niet alle teksten die ik hier neerzet komen van mij af, maar vond ik zelf op dat moment zeer inspirerend en heb het daarom opgeschreven.

Ik zal deze blog minimaal wekelijks proberen te updaten, maar waarschijnlijk wel wat vaker dan dat. Ook zal ik dev updates van eventuele projecten op mijn blog plaatsen zodat de topics niet helemaal vol komen te staan met screens. (Link in het topic naar de blog entry, en een korte beschrijving van de update in het topic.)

 

Zo, ik zal eens beginnen met wat dingen van een tijd terug. Zoals sommige van jullie misschien weten, al moet ik zeggen dat ik nog vrij weinig contact heb met de meeste hier, heb ik de Ziekte van Crohn. Dit houdt in principe in: You're fucked :mrgreen:

Nee, het is een darm ziekte waarbij je darm ontstoken is, maar dan chronisch. Normaal gesproken is dit over 10cm ongeveer verspreidt maar ik heb het "geluk" dat het over de complete meters is verspreidt. Hiervoor heb ik ondertussen meerdere medicijnen gehad maar op het moment is het deze combinatie: Infliximab (Remicade) en Vitamine D ampullen. De infliximab is een medicijn van bijna 3000(!) euro wat via een infuus wordt toegediend eens in de inmiddels 6 weken. Reken uit, reken uit. Voor de rest van je leven elke 6 weken 3000 euro. Je zorgverzekering haat je ;)

Dit ziet er dan zo uit:

 

iof7.jpg

(Voor de medische mensen onder ons, dat rode is een filter die dient voor ik heb geen flauw idee :mrgreen: )

 

Nou goed, dat krijg ik nu bijna een heel jaar, daarvoor zat ik aan de puri-nethol (mercaptopurinemonohydraat) en prednison. Als je zoiets hebt ga je nadenken. Waarom gebeurt zoiets jou? Waarom krijg jij nu uitgerekend die ziekte waarbij in Nederland maar 20.000 mensen het hebben. Dat is een percentage van 0,12%. Een vriend van mij die in Kenia is geboren luistert al zijn hele leven naar reggae, en ik was door hem ook begonnen met het luisteren ernaar en het is hetgeen wat ik nu alleen nog maar luister. Ik heb me er ook in verdiept en wanneer je dat doet, wanneer je je in reggae gaat verdiepen en het geloof wat erachter hangt. Dan is het echt een soort verlichting. Toen ben ik begonnen met tekenen en schrijven maar ook... Je ziet het aankomen: blowen.

Waarom? 3/4 van de mensen waar ik mee omging deed het en ik probeerde het een keer uit, vond het lekker, bleef het doen en doe het nu nog steeds. Inmiddels bijna een jaar ook. Waarom zou ik eraan beginnen aangezien rook nou niet bepaald goed is voor je darmen, om de rest van je organen nog niet eens mee te rekenen. Inmiddels is het bewezen dat blowen het herstel van de ziekte van Crohn bevorderd, maar alsnog. Niet een verstandige keuze.

Ik heb er veel door meegemaakt, waarvan ik ook ben overtuigd dat ik die dingen anders nooit zou hebben meegemaakt.

 

cqxy.jpg

Iron Lion Zion - 25/3/2014 by me.

Een van de tekeningen die ik heb gemaakt terwijl ik in het ziekenhuis lag, was bovenstaande. Nog niet eens afgemaakt maar meer een sketch. Ik vind hem er zelf van de ene kant wel mooi uitzien, maar het is niet bepaald professioneel. De tekst die erboven staat: Iron Lion Zion. Een liedje van Bob Marley. Overigens een redelijk oud liedje. Zion is een term uit Rastafarinisme. Het geloof van de rastafari's, waaronder Bob Marley. Het staat voor Mount Zion, de berg net buiten Jeruzalem. Rasta's zien die plek als een plek voor vrijheid, vrede en vereniging. Een soort mekka voor rasta's. Het totale tegenovergestelde hiervan is Babylon. Babylon staat voor het moderne "systeem" dat we nu hebben. Ze zien het als een corrupt systeem vol met arrogantie, gierigheid en verlangen naar macht. Ik dwaal af... Iron Lion Zion. Zion staat hierboven uitgelegd en "Lion" staat voor Lion of Judah, waarover je meer hier kan lezen.

 

De afgelopen 2 maanden heb ik werkelijk alles uit me leven gehaald. Ik wilde genieten omdat dit in deze maten niet mogelijk als je eenmaal aan een opleiding en een baan vast zit. Hier heb ik een aantal foto's van genomen. Sommige zal ik toelichten.

 

 

4fvj.jpg

 

Ik heb sinds september 2013 een scooter, die (ja...) is opgevoerd. Ik vind het heerlijk om de vrijheid te hebben als je ermee rond rijdt. Bij deze foto ben ik naar mijn standaard plek toe gereden waar ik eigenlijk elke dag ben. Paar kilometer van huis, in de natuur, maar toch zo dicht bij de bewoonde wereld. Je zit er droog en inmiddels hebben we gezorgd voor een bal, stoelen en tafels. In de natuur ;) (Tilburg)

 

 

7l57.jpg

 

Je hebt in Tilburg een heel landschap waar werkelijk niks staat. Links en rechts ervan heb je de bewoonde wereld, maar dit is compleet afgelegen. Je kan er doen wat je wil, met uiteraard wel wat beperkingen, maar een vuurtje stoken is niks mis mee. Heerlijk op een zonnige dag om daar te zijn :)

 

 

cqu4.jpg

 

Hierbij is sowieso een toelichting vereist gok ik. Ja, ik blow. Dit is wel wat meer dan een normaal jointje, maar goed. Het was een lange avond en ik zal wat later nog wel even wat toelichten hierover voordat iedereen conclusies trekt en de velen vooroordelen die mensen hierbij hebben.

 

3l8p.jpg

 

Prachtig park in hartje Tilburg :)

 

Toen kwam het moment. 22 September 2013. Mijn hond, die ik al sinds mijn 2e had, ging dood op bijna 16 jarige leeftijd. Een border collie in hart en nieren. Geweldige hond was het. Ik heb helaas niet heel veel foto's van hem. Ik ging altijd met hem lopen, elke dag weer. Lekker naar het park. Er zijn geen woorden voor hoeveel pijn het doet als hij dan sterft. Het voelt aan als een broer van je.

 

ycd2.jpg

 

 

Ik zal het blowen en dergelijke uitleggen. Iedereen kent wel het standaard uitgaansleven waar je altijd weer die mensen tegenkomt die teveel op hebben en over straat lopen, mensen uitschelden, lawaai maken, slingeren als een gek, ruzie uitlokken en samengevat: Mensen lastigvallen. Zoveel mensen hebben vooroordelen bij blowen, maar hoe is iemand die stoned is? Vrijwel altijd, of het is iemand die vanuit zichzelf al zo is, zijn mensen dan rustig, genieten ze een beetje van de wereld maar vallen ze niemand lastig. Ze dromen af en toe een beetje, maar ze vallen niemand lastig. Je zou eerder vooroordelen moeten hebben bij mensen die drinken (wat ik overigens maar een paar keer per jaar doe.) dan bij mensen die blowen. Ze doen bijna nooit iets kwijt, zijn vaak vrijgevig en doen niet moeilijk als je per ongeluk tegen ze aanloopt.

Wat is er dan in godsnaam mis mee?

 

Het is inmiddels 12 uur geweest en mijn moeder is jarig, waarbij ik helaas niet aanwezig zal zijn vanwege een concert in Amsterdam ;)

Ik denk dat het tijd wordt om te slapen maar ik kijk uit naar jullie reacties.

 

Teasertje voor de volgende post:

 

tiqm.jpg

 

Halleee

Sign in to follow this  
×