Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum
Sign in to follow this  
  • entries
    2
  • comments
    3
  • views
    517

About this blog

Achja, voor zover ik die heb.

Entries in this blog

Dion

De politie door rood !?!?!?

N.a.v. de vele mensen die niet weten dat een politieagent nou eenmaal ontheffingen heeft plaats ik dit hier ook even;

(Dikgedrukt is meest relevant)

 

God wat slecht dit, dat zelfs sommige mensen die nog een béétje met de hulpverleningswereld bezig zijn dit niet weten.

 

Even een verhaaltje wat ik tegenwoordig de heletijd op mn klembord kan laten staan:

 

Het verbaast me echt hoeveel mensen dingen beweren zeker te weten terwijl ze nieteens waar zijn. Mooi voorbeeld de politie; vraag een willekeurige burger of een politieauto zonder zwaailicht en sirene door rood mag of te hard mag rijden, en de kans is zeer groot dat je een overduidelijke nee in je gezicht gesmeten krijgt. Om het een en ander even duidelijk te maken, gaat er een foto rond op het internet waarop je een agent ziet, alleen in zijn opvallende politieauto. Opzich geen probleem, ware het niet dat de agent aan het bellen is. Voor sommige is dit blijkbaar een schop tegen het zere been (bij enkele zelfs het gebroken been), want 'ik heb net nog 220 euro moeten betalen, en die agent zit zomaar te bellen en komt er mee weg'. Blijkbaar heeft die bekeuring iniedergeval wel zijn uitwerking gehad, het is duidelijk dat het niet mag. Artikel 61a RVV staat inderdaad dat het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden niet is toegestaan. Nou is het leuke dat de desbetreffende agent op de foto stil staat voor het stoplicht. Naar mijn weten rijd je niet als je stilstaat. Was de agent geen agent geweest, had hij hook geen boete gekregen aangezien er helemaal geen overtreding wordt gepleegd.

Het leukste gedeelte is echter, dat als de agent wél aan het rijden zou zijn geweest, hij nóg niet verkeerd bezig was. Er is namelijk besluit UT2010/2162, waar onder lid 2 staat: "aan de regio’s (regionale politiekorpsen) ten behoeve van de bij hen in dienst zijnde ambtenaren van politie als bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de Politiewet 1993 en aan de Minister van Justitie ten behoeve van de bij het Korps landelijke politiediensten werkzaam zijnde ambtenaren van politie, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de Politiewet 1993 alsmede ten behoeve van de bijzondere ambtenaren van politie als bedoeld in artikel 3, tweede lid, van de Politiewet 1993, vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het RVV 1990." Met andere woorden, de politie heeft vrijstelling van het RVV1990 (dus ook artikel 61a), oftewel de verkeersregels.

 

De politie mag dus, voor de uitoefening van de politietaak;

- De snelheidslimieten negeren

- Door rood rijden

- Over het trottoir/fietspad rijden

- Over de vluchtstrook rijden

- Rechts inhalen

- 'Onnodig' linksrijden

- Geslotenverklaringen negeren

- Etc.

En dat alles zónder zwaailicht en sirene!

Wel zo handig als er bij jou thuis wordt ingebroken en ze kunnen de daders tijdig aanhouden. Een inbreker heeft namelijk wél het verstand te vluchten bij het horen van sirene's en/of het zien van blauwe lampen. Nog maar niet te spreken over mensen die een einde aan hun leven proberen te maken.

 

 

Source: live brandweer wabcams?

Dion

Maar weer een poging wagen

Ten eerste een hele goede middag iedereen!

het forum is vernieuwd en ik moet zeggen, ik vind het een hele verbetering!

Goed, natuurlijk is het een en ander nog even wennen, maar dat zijn vernieuwingen altijd. Ik ga er van uit dat over een tijdje iedereen is gewend en het forum weer met veel plezier zal gebruiken!

 

De laatste keer dat ik iets heb gemod voor Emergency4 is al een flinke tijd terug, de wil om het spel te spelen en te modden was aardig verdwenen. Laatste tijd begint het echter toch weer te kriebelen.

 

Ik ga proberen om weer te beginnen aan een mod of kleine projectjes, echter zal ik geen aanvragen gaan doen en lekker alles op mn eigen tempo doen.

 

Als er weer wat komt zien jullie het vanzelf verschijnen, hier in deze blog op of het forum, ligt er aan wat het meest praktisch is, dat moet ik allemaal nog uitvogelen ^_^

 

Over en uit!

Sign in to follow this  
×