Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum

Mijn Blog

Sign in to follow this  
  • entries
    5
  • comments
    14
  • views
    563

26-4-2014 - Tekenen, tekenen, en schrijven.

Niels

214 views

Hallo lezers,

 

Ik ben vorige maand begonnen met een notitieboekje. Ja dit is een vage zin. Wat bedoel ik hiermee? Ik was met een maat van me bij de Albert Heijn, paletplein in Tilburg en we waren in een super droge bui. We besloten nutteloze dingen te kopen, en doordat wij beide bij scouting zitten, hebben we ook serieus de meest nutteloze dingen bij de AH gekocht. Waaronder: een notitieboekje. In totaal was ik op die dag 25 euro aan boodschappen bij de AH kwijt, terwijl het enige eet/drinkbare was: 2 blikjes AH basic energy ter waarde van 70 cent. Waarom is dat notitieboekje nu zo belangrijk? Om het heel simpel uit te leggen gebruik ik het boekje deels als gewoon een echt notitieboekje, maar grotendeels gebruik ik het om dingen die in me op komen, zij het tekeningen, zij het teksten, op te schrijven of te tekenen. Nu hebben mijn vrienden tegen mij gezegd dat ze de teksten nogal inspirerend vonden en de tekeningen er ook best vet uit zagen en dit heeft mij op het idee gebracht om het met jullie te delen. Ik zeg het alvast, niet alle teksten die ik hier neerzet komen van mij af, maar vond ik zelf op dat moment zeer inspirerend en heb het daarom opgeschreven.

Ik zal deze blog minimaal wekelijks proberen te updaten, maar waarschijnlijk wel wat vaker dan dat. Ook zal ik dev updates van eventuele projecten op mijn blog plaatsen zodat de topics niet helemaal vol komen te staan met screens. (Link in het topic naar de blog entry, en een korte beschrijving van de update in het topic.)

 

Zo, ik zal eens beginnen met wat dingen van een tijd terug. Zoals sommige van jullie misschien weten, al moet ik zeggen dat ik nog vrij weinig contact heb met de meeste hier, heb ik de Ziekte van Crohn. Dit houdt in principe in: You're fucked :mrgreen:

Nee, het is een darm ziekte waarbij je darm ontstoken is, maar dan chronisch. Normaal gesproken is dit over 10cm ongeveer verspreidt maar ik heb het "geluk" dat het over de complete meters is verspreidt. Hiervoor heb ik ondertussen meerdere medicijnen gehad maar op het moment is het deze combinatie: Infliximab (Remicade) en Vitamine D ampullen. De infliximab is een medicijn van bijna 3000(!) euro wat via een infuus wordt toegediend eens in de inmiddels 6 weken. Reken uit, reken uit. Voor de rest van je leven elke 6 weken 3000 euro. Je zorgverzekering haat je ;)

Dit ziet er dan zo uit:

 

iof7.jpg

(Voor de medische mensen onder ons, dat rode is een filter die dient voor ik heb geen flauw idee :mrgreen: )

 

Nou goed, dat krijg ik nu bijna een heel jaar, daarvoor zat ik aan de puri-nethol (mercaptopurinemonohydraat) en prednison. Als je zoiets hebt ga je nadenken. Waarom gebeurt zoiets jou? Waarom krijg jij nu uitgerekend die ziekte waarbij in Nederland maar 20.000 mensen het hebben. Dat is een percentage van 0,12%. Een vriend van mij die in Kenia is geboren luistert al zijn hele leven naar reggae, en ik was door hem ook begonnen met het luisteren ernaar en het is hetgeen wat ik nu alleen nog maar luister. Ik heb me er ook in verdiept en wanneer je dat doet, wanneer je je in reggae gaat verdiepen en het geloof wat erachter hangt. Dan is het echt een soort verlichting. Toen ben ik begonnen met tekenen en schrijven maar ook... Je ziet het aankomen: blowen.

Waarom? 3/4 van de mensen waar ik mee omging deed het en ik probeerde het een keer uit, vond het lekker, bleef het doen en doe het nu nog steeds. Inmiddels bijna een jaar ook. Waarom zou ik eraan beginnen aangezien rook nou niet bepaald goed is voor je darmen, om de rest van je organen nog niet eens mee te rekenen. Inmiddels is het bewezen dat blowen het herstel van de ziekte van Crohn bevorderd, maar alsnog. Niet een verstandige keuze.

Ik heb er veel door meegemaakt, waarvan ik ook ben overtuigd dat ik die dingen anders nooit zou hebben meegemaakt.

 

cqxy.jpg

Iron Lion Zion - 25/3/2014 by me.

Een van de tekeningen die ik heb gemaakt terwijl ik in het ziekenhuis lag, was bovenstaande. Nog niet eens afgemaakt maar meer een sketch. Ik vind hem er zelf van de ene kant wel mooi uitzien, maar het is niet bepaald professioneel. De tekst die erboven staat: Iron Lion Zion. Een liedje van Bob Marley. Overigens een redelijk oud liedje. Zion is een term uit Rastafarinisme. Het geloof van de rastafari's, waaronder Bob Marley. Het staat voor Mount Zion, de berg net buiten Jeruzalem. Rasta's zien die plek als een plek voor vrijheid, vrede en vereniging. Een soort mekka voor rasta's. Het totale tegenovergestelde hiervan is Babylon. Babylon staat voor het moderne "systeem" dat we nu hebben. Ze zien het als een corrupt systeem vol met arrogantie, gierigheid en verlangen naar macht. Ik dwaal af... Iron Lion Zion. Zion staat hierboven uitgelegd en "Lion" staat voor Lion of Judah, waarover je meer hier kan lezen.

 

De afgelopen 2 maanden heb ik werkelijk alles uit me leven gehaald. Ik wilde genieten omdat dit in deze maten niet mogelijk als je eenmaal aan een opleiding en een baan vast zit. Hier heb ik een aantal foto's van genomen. Sommige zal ik toelichten.

 

 

4fvj.jpg

 

Ik heb sinds september 2013 een scooter, die (ja...) is opgevoerd. Ik vind het heerlijk om de vrijheid te hebben als je ermee rond rijdt. Bij deze foto ben ik naar mijn standaard plek toe gereden waar ik eigenlijk elke dag ben. Paar kilometer van huis, in de natuur, maar toch zo dicht bij de bewoonde wereld. Je zit er droog en inmiddels hebben we gezorgd voor een bal, stoelen en tafels. In de natuur ;) (Tilburg)

 

 

7l57.jpg

 

Je hebt in Tilburg een heel landschap waar werkelijk niks staat. Links en rechts ervan heb je de bewoonde wereld, maar dit is compleet afgelegen. Je kan er doen wat je wil, met uiteraard wel wat beperkingen, maar een vuurtje stoken is niks mis mee. Heerlijk op een zonnige dag om daar te zijn :)

 

 

cqu4.jpg

 

Hierbij is sowieso een toelichting vereist gok ik. Ja, ik blow. Dit is wel wat meer dan een normaal jointje, maar goed. Het was een lange avond en ik zal wat later nog wel even wat toelichten hierover voordat iedereen conclusies trekt en de velen vooroordelen die mensen hierbij hebben.

 

3l8p.jpg

 

Prachtig park in hartje Tilburg :)

 

Toen kwam het moment. 22 September 2013. Mijn hond, die ik al sinds mijn 2e had, ging dood op bijna 16 jarige leeftijd. Een border collie in hart en nieren. Geweldige hond was het. Ik heb helaas niet heel veel foto's van hem. Ik ging altijd met hem lopen, elke dag weer. Lekker naar het park. Er zijn geen woorden voor hoeveel pijn het doet als hij dan sterft. Het voelt aan als een broer van je.

 

ycd2.jpg

 

 

Ik zal het blowen en dergelijke uitleggen. Iedereen kent wel het standaard uitgaansleven waar je altijd weer die mensen tegenkomt die teveel op hebben en over straat lopen, mensen uitschelden, lawaai maken, slingeren als een gek, ruzie uitlokken en samengevat: Mensen lastigvallen. Zoveel mensen hebben vooroordelen bij blowen, maar hoe is iemand die stoned is? Vrijwel altijd, of het is iemand die vanuit zichzelf al zo is, zijn mensen dan rustig, genieten ze een beetje van de wereld maar vallen ze niemand lastig. Ze dromen af en toe een beetje, maar ze vallen niemand lastig. Je zou eerder vooroordelen moeten hebben bij mensen die drinken (wat ik overigens maar een paar keer per jaar doe.) dan bij mensen die blowen. Ze doen bijna nooit iets kwijt, zijn vaak vrijgevig en doen niet moeilijk als je per ongeluk tegen ze aanloopt.

Wat is er dan in godsnaam mis mee?

 

Het is inmiddels 12 uur geweest en mijn moeder is jarig, waarbij ik helaas niet aanwezig zal zijn vanwege een concert in Amsterdam ;)

Ik denk dat het tijd wordt om te slapen maar ik kijk uit naar jullie reacties.

 

Teasertje voor de volgende post:

 

tiqm.jpg

 

Halleee6 Comments


Recommended Comments

Goede blog man, zeker iets wat ik ga volgen. Het is een interessant verhaal wat je vertelt over het stoned zijn, ik moet bekennen dat ik nooit geblowed heb, maar van mezelf al over de door jou beschreven effecten beschik. (Ik noem het lekker Zen zijn :mrgreen: , het is maar hoe je het bekijkt. Ook vind ik je liefhebberij voor reggae interessant, dit hoor je niet vaak. Voor mezelf ligt het bij metal, ik denk het uiterste vergeleken met jou muziekstijl. Met je uitspraken over die korte lontjes onder alcohol invloed ben ik het eens, wat is hun probleem? Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat relaxed en happy dronken zijn ook werkt en ik mag mezelf gelukkig prijzen veel van dit soort mensen te kennen. Anyway, ben benieuwd wat je over die, naar wat ik meen te herkennen, mushrooms te vertellen hebt :mrgreen:

Share this comment


Link to comment

Goede blog man! Tof om op deze manier wat meer over je te weten te komen. Kijk al uit naar je volgende post ;)

Share this comment


Link to comment

@Firequi

Dankjewel! Ik ben het inderdaad met je eens dat je dit niet per se hoeft te doen als je goed wil nadenken. Ik ben wel van mening dat wanneer je zo genoemd "onder invloed" hiervan bent dat je dan op een andere manier ergens op kijkt, wat soms positief kan uitpakken. Als ik zelf dronken ben dan moet ik zeggen dat ik ook luidruchtig ben, of soms juist compleet stil, maar wel vrolijk. Helaas kan je ook last hebben van vrolijke dronken mensen, maar dan meer op een irritante manier dan dat ze echt overlast veroorzaken. Veel minder erg wel dan de agressieve dronken mensen. En je hebt bijna gelijk :) Ik ga vanavond wel weer eventjes typen! Het is de legale vorm van de leuke paddestoeltjes ;)

Wat best vreemd is eigenlijk dat ik eigenlijk over niks illegaals heb verteld. Nou ja, soort van. Gedoogd...

 

@Maurice

Danku danku! Ik vond het zelf ook een leuke manier hihi :mrgreen:

 

@dannym45

Dankuwel

Share this comment


Link to comment

Gave blog man, sterkte met je ziekte trouwens en blij dat ik niet de enige ben hier die soms iets light ;)

Share this comment


Link to comment

Gave blog man, sterkte met je ziekte trouwens en blij dat ik niet de enige ben hier die soms iets light ;)

Haha dankjewel :)

Ik ben nu met het gebruik ook naar eens in de week terug gestapt. Elke dag werd me een beetje saai.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×