Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum

Mijn Blog

Sign in to follow this  
 • entries
  5
 • comments
  14
 • views
  562

30-4-2014 - Truffels & DMT & Amsterdam & UB40

Niels

191 views

Hallo lezers!

 

Ik had in mijn vorige post het volgende plaatje neergezet:

 

tiqm.jpg

 

Op dit plaatje zijn de zogenoemde "truffels" te zien. Nee, geen chocolade truffels maar truffels die je bij een smartshop (legaal) kan kopen. Het kost zo'n 10 a 15 euro, afhangend van de dosis, maar dan heb je ook wel wat. Truffels zijn eigenlijk een verlichte vorm van paddo's. Paddo's zijn onder te verdelen in 2 soorten, namelijk gedroogde paddo's en verse paddo's. Beide zijn illegaal en daarvoor zijn er dus legaal truffels verkrijgbaar die ongeveer dezelfde ervaring geven. Een citaatje van magic-truffels.nl:

 

30 tot 60 minuten na inname beginnen de eerste effecten van de magic truffels merkbaar te worden; je pupillen verwijden, kleuren worden levendig en intenser, je kunt patronen waarnemen op muren, plafond of de vloer, en objecten en muren kunnen gaan “ademen”. Muziek wordt levendiger en neemt je op reis naar een ongekende ervaring. Met gesloten ogen kun je complexe patronen waarnemen (zogenaamde closed-eye visuals), welke vaak dansen op het ritme van de muziek en met wat concentratie zelf stuurbaar zijn.

 

Truffels vallen onder de "geestverruimende" artikelen. Waarom? Heel simpel, je krijgt een andere denkwijze, je beleeft alles op een andere manier. Een manier die je anders nooit zou kunnen bevatten. Je snapt niet precies wat er gebeurt en sommige mensen krijgen daarom dus ook een "bad trip", omdat ze het proberen te bevechten. Het rare is, juist als je dat doet wordt je trip alleen maar erger want het zit allemaal tussen je oren. Het is veilig, er gebeurt compleet niks maar je hersenen snappen niet wat er gebeurt. Je moet het dus altijd over je heen laten komen en vrede hebben met de situatie. Wanneer je dat doet zul je een werkelijk geweldige ervaring hebben.

 

Ik zelf heb, zoals eerder gezegd, de ziekte van Crohn. Het irritante hieraan in combinatie met truffels is dat truffels redelijk zwaar aan slaan op je spijsverteringssysteem. Iets wat je als iemand met ZvC niet kan gebruiken. Ik had een redelijk sterke dosis (15 gram. Aangeraden wordt 8 tot 15 gram) omdat ik redelijk wat gewend was met blowen en dergelijke. Ik dacht dat ik dus dit ook wel aan kon. Verkeerd gedacht. Truffels heeft een compleet andere werkzame stof en je kan er eigenlijk niet aan gewend raken. Als je het na een week nog een keer doet zul je niks merken. Maar goed, mijn ervaring.

 

Ik at de 15 gram truffels op. Sommige mensen vinden het totaal niet smaken en lossen het op in thee, ik zelf had er geen moeite mee want ik vond het best lekker eigenlijk. Walnoot nasmaak had het. In 5 minuutjes opgegeten. Daarna ben ik naar buiten gegaan, in de tuin. Daar hebben we met 4 man zitten blowen. (Ik en nog iemand waren aan het truffelen, 2 "nuchtere" mensen waren erbij.). Na ongeveer 15 minuutjes na inname, begon ik er wat van te merken. Ik had een joint vast en was hem aan het bestuderen. Compleet vergeten er van te roken maar gewoon er naar te kijken. Ik zag niet hoe lang hij was. Het zou 2 cm kunnen zijn, maar net zo goed een halve meter. Het veranderde elke halve seconde hoe groot en dik dat ding was. Vrij grappig eigenlijk. Ik ging daarna met de andere truffelaar (Rikke) naar binnen. We hadden ieder een bank voor ons zelf, wat speciaal zo geregeld was. Iemand die aan het truffelen is moet je altijd de ruimte geven om te doen waar hij of zij zin in heeft. Al heeft dat natuurlijk wel zijn beperkingen, zoals auto rijden en dergelijke. Toen ik binnen zat begon ik allemaal figuren op de muren te zien. Er stond muziek aan met de leuke visuele effecten van windows media player, en de muziek kwam door een home cinema set. De effecten leken werkelijk waar uit de tv te komen en de muziek zag je trillen door de lucht. Na wat ik denk een half uur na inname te zijn (Je hebt totaal geen tijdsbesef.) ging het fout. Zonder rekening te houden met mijn ziekte had ik eigenlijk een te grote dosis ingenomen. Je kan het niet echt een overdosis noemen, want het kan geen kwaad op je lichaam. Wat er gebeurde was, ik verloor mijn bewustzijn en ging knock out. Terwijl ik knock ging kotste ik alles uit, wat er overigens ziekelijk mooi uitzag. Een soort waterval die uit je keel omhoog komt en daarna naar beneden stortte op de rotsen. Dit was natuurlijk niet het geval... Maar goed, knock out. En toen? Het leek alsof ik niet compleet knock was want ik hoorde iedereen nog praten en achteraf bleek ook dat ze dat echt hadden gezegd. Ik had een out of body experience in het begin, maar dat ging heel snel over in iets anders. Ik wist niet wat er gebeurde en het leek een bad trip te worden. Echter kreeg ik het snel onder controle en toen begon de geweldigheid. Ik kreeg een in body experience. Ja dat heb ik zelf verzonnen, dat woord. Het leek alsof ik een bloedcel was die door me lichaam heen ging. Dit noemen ze meestal een body load. Het gevoel dat je een voorwerp / object bent. Toen die bloedcel bij me hart in de buurt kwam zag ik mijn hart bonken. Maar dat niet alleen, ik zag ook onwijs vette trillingen door me lichaam heen die oorsprongen vanaf mijn hart. Daarna begon alles door elkaar te gaan wat ik eerlijk gezegd echt enorm vet vond. Om je een beetje een beeld te geven:

 

cfn8.jpg

 

Stel je dat voor, maar dan dat het enorm veel beweegt en constant van kleuren veranderd. Ik heb blijkbaar terwijl ik knock was me ogen af en toe geopend en weer gesloten, een paar keer snel achter elkaar. Dit had ik zelf ook door want dit deed ik zelf. Waarom? Ik zag als ik me ogen opende een hele waaier van kleuren met mijn ooglid meegaan en dit zag er echt heel mooi uit. Ik snap alleen niet hoe ik in staat was om dit te doen. Was ik wel echt bewusteloos? Of verloor ik gewoon de controle over mijn bewegingen? Ik snap het nog steeds niet. Opeens had ik het gevoel dat ik controle had. Ik ging recht op zitten en de effecten namen in 2 seconden van een piek naar bijna niks af. Het enige waar ik op kon komen om te zeggen (iedereen keek me aan in afwachting van wat ik ging zeggen, want ze waren enorm bezorgd want bewusteloos raken is echt de kleinste kans die je je kan voorstellen) was: "Dat was vet." Daarna heb ik vrij weinig gezegd, stak ik een sigaret op en de rook leek op wolken te lijken die rustig het raam uit gingen. We besloten een stukje te gaan lopen nu ik weer redelijk goed aanspreekbaar was en de trip op zijn einde kwam. Alles stuiterde. Huizen stuiterde in de straten rond. Treinen reden door huizen heen in plaats van achterlangs. Zeer indrukwekkend. Je snapt op dat moment wel dat het fictie is, maar het blijft mooi om naar te kijken. Op dit moment was er 4 uur voorbij maar het leek eigenlijk 5 minuutjes. Echt waar, 5 minuten. Ze vroegen aan mij hoe laat het was en ik zei: Half 2. Ik had de truffels om 1 uur op en het was toen 5 uur. Dag dag tijdsbesef, compleet. Ik ben toen naar mijn werk gereden omdat ik op dat moment iedereen (behalve mijn ouders :D ) wilde vertellen wat ik had gezien. Ik hoefde zelf niet te werken. Gelukkig ook maar want dat zou niet verantwoord zijn. Zelfs al is het uitgewerkt. Truffels zijn namelijk zo zwaar voor je hersenen dat je achteraf compleet uitgeput bent. Hoe meer energie je van te voren hebt, hoe sterker de trip. Uiteindelijk kom je op het zelfde moment en dat is dat je moe bent. Wat was ik blij met mijn scooter :)

Dit was mijn ervaring met truffels en ik hoop dat ik hiermee mensen misschien heb geïnspireerd het uit te proberen, want ik zou het werkelijk iedereen die gezond is willen aanraden. Nogmaals, het kan geen kwaad voor je lichaam.

 

Nu wat meer over wat het eigenlijk is en ook wat meer over de titel "DMT". Deze zal ik even combineren omdat het redelijk wat met elkaar te maken heeft. Truffels bevatten de werkzame stof DMT, die te vinden is in verschillende planten. Nee, het heeft geen zin om die plant op te eten want meestal bevat het echt nog minder dan 1 procent van die stof. De werkzame stof van wiet is overigens THC.

 

Waarom is het een "trip"?

Nee, dit is niet vanwege de soort van reis die je aflegt, maar dit komt af van de stofnaam: Dimethyltryptamine. Dit is ook aanwezig in LSD en paddo's, waarover ik op dit forum niks zal bespreken vanwege de illegaliteit van beide.

 

Wat is het eigenlijk?

DMT is dezelfde stof die in je hersenen wordt aangemaakt wanneer je droomt. Het enige verschil is dat je nu (behalve in mijn geval) alleen wel bij bewustzijn bent en dus je droom kan bepalen. Doordat je ogen open zijn ga je objecten vervormen in plaats van dat je ze verzint. Doe je je ogen dicht zul je wat meer richting een echte droom ervaring gaan alleen dit is veel leuker dan een echte droom doordat je het zelf bepaalt.

 

Wat is een normale dosering?

Een normale dosering voor een beginner is 6 tot 10 gram van een gemiddelde sterkte truffels. Pak je meer dan raad ik je aan lichtere truffels te pakken en niet meer dan 15 gram te pakken. Voor iemand die het wat vaker heeft gedaan is 15 gram nog steeds een verstandige keuze, maar kan je gaan kijken naar zwaardere truffels.

 

Hoe eet je het op?

Met je tanden. Heel simpel :mrgreen:

Zorg dat je er goed op kauwt zodat het minuscuul is wanneer je het doorslikt. De sappen erin bevat de werkzame stof en tegelijk ook de smaak. Vind je de smaak lekker? Probeer dan elk korreltje met een ander stuk van je gebit te kauwen. De smaak blijft namelijk een tijdje hangen ;)

 

WAARSCHUWING

Truffels zijn legaal voor 18+! Ben je minderjarig is het sowieso niet verstandig om te doen en ben ik van mening dat je hiermee enkel je hersenen aantast. Je moet volwassen in het leven staan en mocht je psychische problemen hebben of een slechte gezondheid dan raad ik het je ten zeerste af! Er wordt wel onderzoek gedaan met een truffelbehandeling voor mensen met verschillende psychische stoornissen zoals schizofrenie maar dit heeft twee extremen. Wil je het risico lopen er psychisch nog verder op achteruit te gaan? Ik houd je niet tegen maar ik neem totaal geen verantwoordelijkheid hiervoor. Het is en blijft je eigen keuze. Choose wisely.

 

Tips

 • Doe het in een vertrouwde omgeving. Dit mag buiten zijn (of dit legaal is zou ik niet weten.) zolang het maar echt vertrouwd is. Dit verminderd de kans op een bad trip.
 • Zoete etenswaren / dranken verminderen het effect van truffels, dus mocht je een bad trip hebben of om een of andere reden er mee willen stoppen: Drink iets heel zoets, al is het puur suiker water. Eten zal je tijdens een bad trip moeilijk lukken en braak neigingen opwekken. Zorg dus ook dat dit in je omgeving aanwezig is.
 • Zorg voor etenswaren zoals aardbeien (zonder suiker erover en/of slagroom), verschillende fruiten (zo min mogelijk suiker.) zullen je trip nog mooier maken. Het gaat hier niet om hoeveelheid. Enkel de smaak. Een aardbei is meer dan genoeg en het maakt niet uit of het groen er nog aan vast zit. Een hap van een appel zou ook meer dan genoeg zijn. In meer zal je waarschijnlijk niet eens zin hebben want je hebt niet echt een eetlust tijdens je trip.
 • Het is leuk om in een kleurrijke omgeving te zijn omdat dit zeer mooi is tijdens een trip. Een vriend van mij was naar de fruit en groente afdeling van de Albert Heijn te gaan, maar dit kan ik je niet aanraden vanwege de openbaarheid en mogelijk illegaliteit. Ik raad je wel aan het op een mooie zonnige dag te doen.

Nogmaals, ik houd mezelf niet verantwoordelijk voor wat jullie hiermee doen.

 

Overigens is het ook mogelijk om puur DMT te roken, maar aangezien dit naar mijn weten illegaal is zal ik je enkel hierover vertellen buiten dit forum of eventueel via een privé bericht. Dit heb ik zelf nog niet gedaan maar zal dat in mei wel gaan doen.

 

AMSTERDAM

 

 

Je kan je voorstellen dat naar Amsterdam gaan als een blower een redelijk standaard ervaring is. Dit was het voor mij niet. De laatste keer dat ik daarheen ging wist ik niet wat drugs was. Maar ik ben met een goeie vriend van mij afgelopen zondag dan toch naar Amsterdam gegaan. Het was best indrukwekkend want ik had totaal niet verwacht dat als je het station uit loopt dat je dan meteen "de geur" zou ruiken van waar Nederland om bekend staat voor toeristen. Ik zag op elke hoek van de straat wel iemand die aan het blowen was. Politie maakt het niks uit daar. Niemand wordt ervoor aangesproken. Wel kan ik me voorstellen dat minderjarige erop zullen worden gecontroleerd. We waren als eerste naar The Bulldog gegaan. Ze zijn er wel echt slim... Alcohol schenken in coffeeshops waar rookwaren worden verkocht is verboden. Ze hebben dus een shop waar ze de rookwaren verkopen en daarnaast een shop met dezelfde naam waar het gerookt wordt en waar dus wel alcohol geschonken mag worden. Alcohol met THC combineren heb ik zelf een aantal keer gedaan en je krijgt de vrolijkheid van alcohol en de "mood" van de THC. Overigens ben je dan na 2 biertjes al goed ver aangeschoten. In The Bulldog had je echt 75% toeristen. Niemand praatte er Nederlands, zelfs het personeel begint in het Engels tegen je te praten. Wat ook opviel is dat er veel tulpen gedraaid worden. Dit heb ik zelf voor het eerst gisteren gedaan en het gaat eigenlijk best makkelijk. Voorbeeldje van 3 door mij gedraaide joints waarvan links de normale is, midden is ook een normale en rechts heb je de zogenoemde "Oempa-Loempa". Daaronder vind je de tulp. (Tulp was mijn aller eerste ooit dus is niet perfect gelukt. Zoek het op op google voor een beter voorbeeld)

 

c4ga.png

l92e.jpg

 

Je hebt er zelfs touw voor nodig voor die laatste ;)

 

Ik denk dat ik op het blowen niet veel hoef in te gaan. We hebben het veel gedaan die dag, maar in de avond was het zover. UB40!!!!

We gingen met de trein naar Haarlem, checkte in bij een jeugdherberg, namen de bus naar de Philharmonie en toen begon het: Het concert waar ik een maand naar uitgekeken had. We kwamen precies om half 9 aan, wat de starttijd was en ik heb werkelijk genoten. De muziek was hemels en totaal mijn soort muziek. (Reggae)

Wel grappig dat de meeste mensen rond de 40/50 jaar oud waren. Het is oude muziek, maar goed, dat is Bob Marley muziek ook.

Tijdens de after party die om half 11 begon hebben we een aantal verzoeknummers gedaan zoals "Guess who's coming to dinner - Black Uhuru".

Over het algemeen een geweldige dag gehad met een leuke uur-lange wandeling naar de slaapplek. Je maakt het mee ;)

 

2 filmpjes van mij:

 

 

Bedankt voor jullie tijd en voor de volgende post:

Liedjes ontleden.2 Comments


Recommended Comments

Mooi dat je 't zo uitgebreid verteld. Persoonlijk zou ik die truffels niet willen proberen. Maar ik ga je blogs zeker volgen!

Share this comment


Link to comment

Het is ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het te lezen!

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×