Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum

StYle

Members
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

StYle last won the day on March 19

StYle had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

2 Followers

About StYle

 • Rank
  Brandwacht

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Netherlands

Recent Profile Visitors

319 profile views
 1. Bieberfelde NL Mod

  Sorry voor de late reactie! Ik ben deze maand druk bezig met afstuderen, dus het is even wachten tot de zomervakantie! Er liggen veel plannen klaar voor de zomer. Ik verwacht begin juli weer veel werk te verzetten. In de tussentijd zijn jullie altijd welkom op m'n Discord mocht je vragen hebben of mee willen doen! Stuur dan even een PB, dan krijg je een invite. Groetjes!
 2. Bieberfelde NL Mod

  Hier heb ik kennis van genomen, inderdaad. Maar het vergt nog wel flink wat sleutelwerk om een script naadloos in een andere mod te verweven. Daarnaast hou ik niet van klakkeloos overnemen
 3. Bieberfelde NL Mod

  Dankjewel! De intentie is inderdaad om uiteindelijk een eerste versie online te zetten, zodat iedereen er van kan meegenieten. Het is ook gewoon lekker open source allemaal, geen afgesloten dichtgemaakte .mod filetjes. Het leukste zou zijn als enthousiaste mensen mee zouden willen heloen met de ontwikkeling. Ik heb een gezellige Discord server waar ik alles wat ik doe graag uitleg, zodat we van elkaar zouden kunnen leren. Ik heb het een beetje druk met afstuderen op het moment, maar af en toe probeer ik een slag te slaan en een update te plaatsen. Ik zou wel nog veel hulp kunnen gebruiken omtrent scripts, bijvoorbeeld. Dan wil ik eigenlijk in de aankomende zomervakantie met de scripts aan de slag gaan. Heb al enkele ideeën, zoals een zoeklicht op de politiebusjes, een Nederlandse (werkende) waterwerper, meer functies voor de ME (linie staan, uitrusting veranderen, wel of geen helm op etc) en de EO-dienst mag van mij ook wel wat meer functies krijgen. Zoals het ontruimen van een pand, afzetlint of misschien zelfs een EOD-robot aansturen (ter verkenning van de bom of zelfs helemaal in de plaats van met de hand ontmantelen). Nog genoeg leuk werk voor de boeg dus :-) En hoe meer ik leer, hoe leuker ik het vind worden. Ik zou heel graag in contact komen met ervaren en onevaren modders!
 4. Bieberfelde NL Mod

  Kleine update, ik heb het een beetje druk deze maand. Gisteren heb ik nog even geknutseld aan de lampen van de T5 van de Hondengeleider. Er moet nu alleen nog een zoeklicht tussen de pitjes. Deze zal ik waarschijnlijk zelf vanaf scratch moeten modellen. Dat staat als volgende stap op het programma. Zodra het zoeklicht er ook op zit leg ik dezelfde skin, maar dan zonder witte achterramen en stickers, over de rest van de busjes heen. Dan zijn alle voertuigen van de Politie Nederlands gemaakt, behalve de Vito van de verkeerspolitie. Ik ben nog aan het twijfelen wat daar het beste mee kan gebeuren: een Rijkswaterstaat autootje (in dat geval ga ik kijken of ik de animatie van het grote matrixbord op het dak kan aanpassen naar een mooie Rijkswaterstaat pickup-wagen) of een Nederlandse Politie-variant van de Vito. Dit is in ieder geval de T5 van de Hondengeleider op dit moment, er komt dus nog een zoeklicht bij tussen de pitjes. Het model van de pitjes heb ik gemaakt op basis van het pitje dat in Bieberfelde achterop een brandweerwagen zit. Heb hem zo aangepast dat hij qua vorm en kleur goed aansluit op de werkelijkheid. Ook de lichtbalk achterop heb ik bewerkt qua model, gebaseerd op de Whelen Freedom lichtbalk die op de gemeentewagen zit in Bieberfelde. Ik heb hem opengemaakt, alle lampen vervangen voor de varianten die er in Nederlandse T5's in horen en vervolgens ook voorzien van nieuwe zelfgemaakte textures. De lights moeten nog even goed ingesteld worden. Een klus die je ook niet moet onderschatten heb ik gemerkt, haha... Maar je ziet daarom nog een beetje rondzwevende polygons en vreemde lichtjes bij het rechter busje in de GIF hieronder.
 5. Bieberfelde NL Mod

  Haha, da's inderdaad een goede tip!
 6. Bieberfelde NL Mod

  Thanks Jimmorrison! Inmiddels heb ik gisteren nog even tussendoor een mooie wapperende politievlag op het Politiebureau in het noorden geplaatst. Want bijna ieder bureau in Nederland heeft wel een politievlag! ;-)
 7. Bieberfelde NL Mod

  Update: De Volvo is nu helemaal af, inclusief Nederlandse sirene en agenten met gele hesjes!
 8. Bieberfelde NL Mod

  Update: Ik ben op dit moment bezig met de Volvo. Het idee is om de twee Passats ingame te vervangen voor Volvo's. Je ziet ze in onderstaand overzicht staan, maar ze zijn nog niet af qua skin en belichting (zoals je ziet). Vrijdag maak ik deze af. Dit is een overzicht van de politieafdeling (gesorteerd per bureau). De agentjes staan random, degene met verkeershesjes zitten vooralsnog alleen in de Vito vooraan. (Voor iets meer kwaliteit, zie de MP4-variant: https://i.gyazo.com/00b7bb798614d5dcad4c93ba4b7982df.mp4) Wat nog moet/gaat gebeuren: De zwaailichten op de busjes en de balk worden nog veranderd naar 2 blauwe pitjes, een zoeklicht en een goede T5 balk achterop. De voorste busjes zijn nu nog hondengeleiderbusjes (je ziet een sticker op het zijraam), dat worden gewoon 'pitbusjes' (noodhulp). De Vito van de Duitse verkeerspolitie wordt waarschijnlijk de nieuwe Nederlandse Vito, maar kan ook een Volvo worden (of VOA busje). Twijfelgevalletje! In de verre toekomst: Mijn ambitie is om de waterwerper helemaal om te bouwen qua model naar de Nederlandse variant, a though one maar ik ga het proberen! De twee Duitse ME busjes (T5) worden Nederlandse ME busjes van de Aanhoudings Eenheid (AE). Dat zijn die snelle donkerblauwe interventie busjes. De tank links achterin gaat van de Koninklijke Marechaussee worden. Wat vinden jullie er van tot nu toe (en van de ideeën)? Groet, StYle
 9. Bieberfelde NL Mod

  Thanks! Ik zoek trouwens regelmatig mensen om Bieberfelde mee te spelen 's avonds. Ik zag ergens anders op dit forum iets over een Discord. Zelf heb ik een Discord met wat vrienden die EM4 (en Bieberfelde) spelen. Als iemand hier het leuk vind om met een clubje mensen zo nu en dan Bieberfelde te spelen ben je van harte welkom! Je kunt me een PM sturen en dan stuur ik je mijn Discord. :-) Ik zit daarnaast te twijfelen of ik misschien binnenkort weer eens zal gaan streamen. Ik heb voorheen wel eens gameplay van Bieberfelde gestreamed. Maar ik zou natuurlijk ook het moddingsproces kunnen streamen, als daar animo voor is!
 10. Bieberfelde NL Mod

  Thanks! En klopt, maar die worden nog altijd vollop gebruikt. Sterker nog, de nieuwe witte ME bussen gaan niet gebruikt worden is het laatste wat ik heb gehoord. Rotterdam heeft ze in de garage staan, maar de volledige aanbesteding gaat als het goed is niet door. Ze zouden niet bevallen zijn tijdens de pilot. Dus voorlopig blijven de 'koekblikken' rijden ;-) Zelf ben ik erg fan van deze oude busjes. Ik ben van plan om ook busjes van de Aanhoudings Eenheid erin te doen, als je de BePo oproept van buiten de map. Dit zijn die snelle kleine busjes. Zie foto's hieronder.
 11. Bieberfelde NL Mod

  Zekers! Het is een beetje ons lelijke eendje in de mod ;-) Je hebt hem in verschillende soorten.
 12. Bieberfelde NL Mod

  Dat is wel vreemd. Hij is sowieso wel een beetje crashgevoelig. Tijdens het inladen krijg je meestal problemen als je met je muis klikt of hebt ALT + Tab gebruikt. Is dat misschien het geval? Of laat je hem echt rustig laden (dit duurt toch al gauw 5 minuten!) zonder dat je klikt of iets anders doet?
 13. Bieberfelde NL Mod

  Hi Maurice, Tof! Ik ben erg benieuwd waar jij mee bezig bent (geweest)! Ik ben op dit moment aan het uitvogelen hoe ik middels de mod ervoor kan zorgen dat files van de vanilla game overschreven/aangepast kunnen worden. Bieberfelde gebruikt daar oorspronkelijk een installer voor. Die zoekt bestanden in het Data mapje van het orginele spel en wijzigt bijvoorbeeld daarbinnen de maximale zoom afstand van de camera en veranderd enkele elementen in de user interface in-game. Ook ben ik aan het uitvogelen hoe ik een militair in bommenpak kan toevoegen aan de Kämpfmittelraumdienst (KMRD) vrachtwagen. Het is me wel al gelukt om de man die hier oorspronkelijk in zat te vervangen voor twee Nederlandse militairen. In de scripts van Bieberfelde ben ik erachter gekomen dat de makers ergens in de code (in Bieberfelde.script) een ActorList aanmaken, waarin ze alle poppetjes een nummer geven waarmee ze kunnen bepalen welk nummertje (en dus welk poppetje) ze in een voertuig plaatsen. Dit doen ze ook voor voertuigen die van buiten de map worden opgeroepen, zoals de BePo (Mobiele Eenheid) en de KMRD (de ME). Ze gebruiken dus een ander systeem om dit te bepalen dan de vanilla game. Mijn uitdaging op dit moment is dat ik niet kan vinden waar en hoe ze bepalen/definiëren welk poppetje welk nummer meekrijgt. Bieberfelde heeft zelf een bommenpak gemaakt. Die noemen ze in de prototypes 'BOMB_MAN'. Deze is nog wel erg lelijk en ga ik nog helemaal vernieuwen, maar het betekent waarschijnlijk wel dat ze ergens zo'n nummer uit de ActorList hebben gebruikt voor deze BOMB_MAN. Ik heb al wat nummers uitgeprobeerd, maar je weet, het duurt eeuwen om Bieberfelde in te laden. Dus het is een onbegonnen zaak om alle nummers af te gaan. En ze hebben nummers tussen de 1 - 50, maar ook nummers ver in de duizend... Dus klakkeloos uitproberen wordt hem niet helaas. Misschien heb jij hier ideeën over? Ik hoop dat ik het enigszins duidelijk uitgelegd heb, haha. - StYle
 14. Hoe kunnen wij multiplayer spelen?

  Misschien een probleem met je port-forwarding. Vroeger gebruikte ik nog wel eens Hamachi of Tunngle voor het opzetten van een virtuele LAN verbinding. Dan hoef je niet per se je poorten open te zetten. Een groot nadeel is alleen dat ik ook veel verhalen ken van mensen die allerlei troep op hun computer kregen na het gebruik van deze diensten. Kun je beschrijven wat je precies al geprobeerd hebt en hoe je precies verbinding (een server) probeert te maken? Deze site heeft mij voorheen geholpen toen ik nog aan het uitvogelen was hoe ik kon portforwarden. Je hebt toegang tot je router/modem nodig en de juiste poorten: https://portforward.com/router.htm Toevoeging: Je moet trouwens ook zorgen dat je exact dezelfde mod hebt ingeladen als je vriend. De kleinste wijziging kan er al voor zorgen dat je elkaar niet kan vinden in de servers, heb ik gemerkt.
 15. Bieberfelde NL Mod

  Bieberfelde NL Mod - Nederlandse versie van Bieberfelde Modificatie door 3630 (Elvin) en StYle Aangenaam, ik ben nieuw op dit forum. Een tijdje geleden ben ik begonnen aan het Nederlands maken van de welbekende (en enorm vette) Bieberfelde Modifikation. Mij werd aangeraden om hier een topic te openen, voor als mensen het leuk zouden vinden om op de hoogte te blijven. Bieberfelde is een gave mod en zeer uitgebreid. Ik ben slechts bezig met het vervangen en veranderen van de files van deze mod. Mijn streven is om zoveel mogelijk zelf te maken en liever 100x langer over een object te doen en dat het van de kwaliteit is waar ik naar streef, dan dat ik iets afraffel. Het is uiteindelijk mijn intentie om de mod gewoon lekker openbaar te maken, in het kader van open source. Het lijkt mij gewoon heel gaaf als ik iets van mijn werk elders terug zie en mensen met dezelfde passie verder zijn gaan borduren op mijn werk... Met andere woorden: wat ik nu met de toffe mod van de gasten van Bieberfelde doe. Samen met 3630 (op dit forum bekend als Elvin) heb ik een grove taakverdeling gemaakt. Ik neem de complete politieafdeling voor mijn rekening, omdat dit mijn favoriete onderdeel is. Hij is daarnaast begonnen met het skinnen van de brandweerwagens en ambulance. Hieronder een lijstje met de onderdelen waar ik mee bezig ben (geweest). Elvin zal zijn eigen werk verderop in dit forum plaatsen. Enkele dingen die al klaar zijn: Passats vervangen voor Nederlandse Tourans met Nederlandse sirene De nieuwe Nederlandse politieuniformen (man en vrouw) Hondengeleider met eigen uniform (met badge en tekst van hondengeleider erop) Enkele thumbnails (pasfototjes in de besturingsbalk) Mobiele Eenheid voertuigen en Nederlandse ME'ers Nederlandse politiemotoren en motoragenten Nederlands busje voor de hondengeleider. Bevelvoerder knop Nederlands gemaakt Kämpfmittelraumdienst vervangen voor militairen van de Explosieven Opruimings Dienst Nederlandse borden op het politiebureau Dingen die op het moment gemaakt/getest worden: Eigen geluidsbestanden (eigen geluidsoverlast geluiden, Nederlandse portofoongeluiden) - zie testfilmpje onderaan. Dingen die op de planning staan om toegevoegd te worden: Betere balk + pitjes op de bus van de hondengeleider Verkeerspolitie Passats vervangen voor Nederlandse Volvo (niet allemaal, ik wil sommigen vervangen voor Tourans) Zivilpolizisten vervangen voor Nederlandse recherche met politiejasjes Alle radioverkeer vervangen voor Nederlands radioverkeer Een man in bommenpak in de EOD-wagen + een Crafter van de EOD toevoegen (dus dan komen er 2 voertuigen de map inrijden) Ik heb nog veel meer ideeën, maar ik merk dat het krijgen van nieuwe ideeën veel eenvoudiger ligt dan het daadwerkelijk realiseren van een idee. Het gaat stapje voor stapje. Ik ben zonder enige ervaring begonnen met de mod. Tot dusver lukken alle ideeën die ik heb gehad, maar het kost veel tijd en energie om alle onvoorziene obstakels die ik tegen kom te overwinnen. Ik hoop ongeveer eens per maand een update te kunnen plaatsen hier. Wat vinden jullie er van tot zover? - StYle ---------------- Beelden ----------------- Motoragent, uniform voor verkeerspolitie en het uniform voor vrouwelijke agenten: Nederlandse borden bij het politiebureau: Touran (hier nog in de maak), de antenne is inmiddels vervangen en geplaatst. Model is gebaseerd op het model van NNico: Mobiele Eenheid, hondengeleider, motoragent, politieagenten (m/v) in een overzichtje: Nederlandse uniformen, Touran, sirenes en zelfgemaakte geluidsoverlast geluid. De hondengeleider heeft ook al een eigen thumbnail in de balk onderin. Aan het einde een test met een Nederlandse stem: ... Ik zal binnenkort wat meer beeldmateriaal plaatsen.
×