Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum

Luke

Administrators
 • Content count

  2456
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Luke

 1. 112 Haaglanden mod

  Wauw. Dat ziet er gaaf uit zeg!
 2. Assen modificatie

  Gave voertuigen zeg!
 3. Ik moet toegeven dat je lekker bezig bent de laatste tijd Emiel!
 4. Wat krijgen we nu dan? Ben je verward Luke? Wat een rare voertuigen post je nu dan weer? In Nederland rijden er toch helemaal niet van die Amerikaanse autos? En al helemaal niet met die rare gele strepen toch? Wat is dit nu dan? Buiten degene die al weten wat dit is, als jullie het raden komt er meer
 5. Speciaal omdat @112hv er om vroeg. :-) Het Raffiranderij terrein van ISLA heeft 2 eigen ambulances in dienst. Deze Chevrolet als gewone A-Ambulance. En daarnaast hebben ze nog een grote ambulance met meer zitplaatsen voor ernstigere gevallen. De Linker ambulance op deze foto is van post Otrobanda, in het centrum van Willemstad. Zij hebben diverse van deze type ambulances. De rechter ambulance is van post Barber, welke gelegen is in het uiterste westen van het eiland. Beide ambulanceposten hebben alleen maar dit type ambulances met wat kleine verschillen zoals gemeentewapens en verschillende lichtbalken. Korps Politie Curacao (KPC) heeft een fors aantal van deze Ford Tauris politie voertuigen in dienst. Ze zijn geschonken door de Verenigde staten in verband met de vele Amerikaanse militairen welke op Curacao verblijven. De oude auto's van KPC konden de snelle, dure auto's van de Amerikanen nooit bijhouden waardoor veel criminelen ontkwamen. Met deze voertuigen heeft de Politie op Curacao een goed verweer. Deze 4x4 auto wordt door de KPC in Willemstad gebruikt voor inzetten in het terrein of op de standen. Verder wordt er gewoon Noodhulp met de auto's gereden. Deze Outlander is van de SKS politiedienst op Curacao. Het voertuig wordt gebruikt door de Officier van Dienst. Dit is TS-1 van de Brandweer Curacao. Het voertuig is gestationeerd op kazerne Rio Canario en wordt met volle tevredenheid gebruikt. Dit voertuig is uniek op het eiland. Als jullie lief zijn komt er misschien nog wel meer.
 6. Editor

  Wat gaat er mis? Loopt hij vast, gebeurd er gewoon helemaal niets of valt de editior uit? Overigens zou ik in alle gevallen als eerste een herinstallatie aanbevelen, maar dat had je waarschijnlijk zelf ook al wel bedacht.
 7. Leuke voertuigen hoor.
 8. gezocht: bull bar

  Ik heb mijn bullbar ooit gereleased volgens mij. Heb alleen geen idee waar. Maar iemand die mij een nette PM stuurt kan natuurlijk altijd wat losse onderdelen krijgen.
 9. There appears to be an error with the database.

  Sven is de technisch beheerder van het forum. Hij hoort naar dit probleem te kijken maar heeft ook nog zijn eigen bedrijf waarvoor hij erg druk is. Een aantal familieomstandigheden spelen een verdere rol waardoor hij niet eerder de mogelijkheid heeft gehad om het op te lossen. Ik hoop zelf dat het niet al te lang duurt, maar in de tussentijd zou je er voor kunnen kiezen om te zoeken via google. Zet gewoon je zoekopdracht in google neer, en type er www.emergency4.nl achter. Op die manier zou je tot op redelijke hoogte uit de voeten moeten kunnen.
 10. Bij de ambulancepost van Otrobanda ging vanmiddag een brandalarm af. Al snel kwam er een melding dat er daadwerkelijk rook uit het gebouw kwam. Daarom werd naast de kazerne van Mundo Nobo ook de post Steenrijk gealarmeerd. Terplaatse bleek het echter te gaan om een mistgenerator welke af was gegaan. Omdat er niemand aanwezig was heeft de brandweer met geweld een deur moeten forceren om zeker te zijn dat er echt geen brand was. De brandweer van Rio Canario en Steenrijk zijn vanmiddag samen met de Rescuewagen Mundo Nobo uitgerukt om de ambulancedienst te assisteren na een onwelwording in een woning. Toen het personeel de woning betrad werden zij al snel ziekjes. Ze kregen last van hoofdpijn en duizelingen. Het personeel kon nog net een Mayday uitgeven waardoor de diverse hulpdiensten te hulp schoten. Al snel bleek het te gaan om een Koolmonoxidevergiftiging. De brandweer heeft het ambuteam het het oorspronkelijke slachtoffer uit de woning gered. Alle 3 maken het redelijk goed.
 11. Halloa, Ik ben bezig met een nieuwe mod. Hij staat bij privé omdat ik geen idee heb of hij ooit af zal komen. Mocht dat zo zijn is er een kansje dat ik hem release. Ik maak deze mod helemaal zelf en zal alleen hulp vragen van andere als dat nodig is. Deze mod is gebaseerd op de realiteit met een tintje fantasie die zich dagelijks afspeelt rond het Infanterie Schietkamp in Harskamp. Op dit defensieterrein ontstaan regelmatig brand door schietoefeningen. Daarom is het schietkamp voorzien van een bedrijfsbrandweer bestaande uit 6 tankautospuiten. Een materiaalwagen. Een slangenwagen. Een OvD. Een ambulance. Een first responder bus. En daarnaast heeft het korps de beschikking over een aantal dienstwagens. Mochten branden groter zijn dan zij zelf kunnen bestrijden komen omliggende korpsen in Actie. Hier al vast een aantal voertuigen: Tankautospuit van Harskamp. Bullbar, Dak en opbouw moeten aangepast worden op het model. Toestemmingsaanvraag is al verzonden. Tankautospuit Post De Valk. Tankautospuit Post Kootwijkerbroek Weinig nieuws op dit moment, maar more to come. More to come.
 12. Scripttechnisch is dit vast wel mogelijk. Als dat te moeilijk is kan je als 2de sirene ook beide geluiden door elkaar heen monteren. Dan heb je hetzelfde effect.
 13. There appears to be an error with the database.

  Ik lees dit helaas nu pas. Ik heb het beheer een bericht gestuurd om dit uit te zoeken. Bedankt voor de melding.
 14. Rütenbrock Mod

  Het is net echt. :-) Netjes bezig hoor!
 15. Ja, dat was een noodoplossing volgens mij. Ik had zo snel geen grotere banden staan. Moet dat nog een keertje importeren. En die uniforms. Wie weet.
 16. Deze Nissan Navara is van het Korps SKS Curacao. SKS (Servisio di Kontrol i Siguridat) gebruikt voor al zijn voertuigen de Nederlandse striping met een Blauw en Bruine kleur. Een Instantie als SKS bestaat in Nederland niet. Het KPC (Korps Politie Curacao) heeft maar een beperkte taakstelling. Dat is voornamelijk Noodhulp, arrestantenzorg, Recherche, Georganiseerde Misdaadbestrijding en Geplande Aanhoudingen. Alle andere taken als Verkeerstoezicht, Suiveillance, Kleine criminaliteit, inbraakpreventie, Strandtoezicht, Toezicht Openbaar vervoer, dierenpolitie etc. valt onder de verantwoordelijkheid van de SKS. SKS is daarnaast overigens gewoon inzetbaar voor Noodhulp wanneer zij in de buurt zijn. SKS agenten zijn gewoon volledig gewapend en hebben op veel gebieden een gelijkende opleiding genoten. De regering van Curacao heeft besloten per 2014 te starten met het samenvoegen van SKS met het Korps Politie Curacao. Dit is inmiddels gedeeltelijk gestart, maar zal nog lang duren. Inmiddels is het uniform van SKS al gelijkgetrokken met dat van KPC.
 17. Op deze foto zien we meerdere dingen. Allereerst zien we kazerne Steenrijk. Kazerne Steenrijk is gevestigd in de gelijknamige wijk Steenrijk, aan de stranden van Curacao. Het is gelegen vlak naast het centrumgebied Punda. Kazerne Steenrijk is de kleinste kazerne van het eiland en beschikt maar over 1 voertuig wat 24/7 bemand wordt door minstens 5 personen. Kazerne Steenrijk heeft als specialiteit het gebruik van Ademlucht. Het verzorgingsgebied van Steenrijk is alles gelegen ten Oosten van de bekende Sint Annabaai. De meeste accomodaties liggen in hun gebied. De DAF is een TS van Post Rio Canario. In Mundo Nobo is een gelijke TS te vinden. De voertuigen zijn ooit vanuit Europa geimporteert en opgebouwd door AI Group Benelux. De voertuigen zijn met hulp van Rotterdam-Rijnmond geselecteerd en samengesteld. De voertuigen worden met grote tevredenheid gebruikt.
 18. Gaslek in woning.

  Deze reportage is inderdaad erg gaaf gemaakt Thomas!
 19. Dit is de dienstauto van de commandant van Curacao. Hij heeft de dagelijkse leiding over alle zaken binnen het brandweerkorps. De Commandant heeft geen repressieve taak zoals we dat in Nederland kennen. Een OvD bestaat niet op Curacao. De eerste bevelvoerder behoudt de leiding over het incident, maar kan indien nodig wel om hulp van de commandant vragen. Bij een uitruk van brandweerpost Barber is de commandant wel altijd de bevelvoerder omdat niemand van de post Barber tot bevelvoerder is opgeleid.
 20. Waarom zou je? Als je onafhankelijk wil werken heb je weer perslucht en de hele zooi nodig. Moet je alles loskoppelen en opnieuw aansluiten. Waarom zou je dat doen als je gewoon direct vanuit het voertuig kunt werken? Dat gaat namelijk veel sneller en is ook beter voor het materiaal. De 10 meter kabel is vaak wel iets langer, en als je bij aankomst er direct rekening mee houdt geen probleem als je je voertuig juist plaatst. De repo vind ik wel erg vet. Beeld had van mij wel soms vanaf iets meer afstand gemogen. Maar dat kapot geknipte dak etc. Geen idee hoe je het gedaan hebt, maar het is wel heel erg vet zo.
 21. Knap werk weer Thomas. Lekker bezig. Wanneer komt de rest?
 22. Inderdaad. De Oude meuk wordt weer uit de kast gehaald. En dat is nog best gaaf ook, al zeg ik het zelf.
 23. Op de Raffinanderij van Isla Refineria aan het Schottegat is een bedrijfsbrandweer gevestigd. Zij zijn altijd inzetbaar om de civiele brandweer te ondersteunen wanneer hun eigen materieel niet meer toereikend is. ISLA is (naast het vliegveld) de enige bedrijfsbrandweer op het eiland, en is gevestigd nabij de brandweerkazerne van Rio Canario. Isla heeft ook de beschikking over een eigen ambulancedienst. Dit is de eerste uitruk van de bedrijfsbrandweer. Dit voertuig is overgenomen van de brandweer Mundo Nobo. Het voertuig is daar afgevoerd omdat het in zeer slechte staat was. Isla heeft het voertuig echter volledig gereviseerd. Voordat het voertuig op Curacao kwam heeft het dienst gedaan in Kansas, USA. Dit is het tweede voertuig van Isla Refineria. Voorzien van een bluspomp waarmee 1500 liter per minuut verpompt kan worden. Het voertuig is nieuw aangeschaft door Isla Refineria en is al jaren in dienst. Het voertuig is ook het OGS voertuig van Isla en rukt als eerste uit bij een ongeval met gevaarlijke stoffen. Ook buiten het terrein is dit voertuig het eerste (en enige OGS) voertuig op het eiland. Dit is Tanker 2. Gestationeerd op kazerne Mundo Nobo. Op deze post zijn 3 tankwagens aanwezig. Het voertuig beschikt over 10 kuub water en rukt direct mee uit bij een brandmelding.
×