Jump to content
Emergency 4 & 5 - Fan Forum
Sign in to follow this  
AlwinSitton

Het Wat Te Doen Bij.... TOPIC

Recommended Posts

Ik heb deze speciaal aangemaakt om te voorkomen dat de veelgestelde vragen opnieuw gesteld worden. Daarom een speciaal topic voor mensen die vragen hebben over wat te doen bij bijvoorbeeld een scherpschutter of een poging zelfmoord.

 

Poging Zelfmoord ( uit het raam springen )

Indien de persoon van plan is om te springen zet je een materieelwagen van de brandweer in, bezet deze met een persoon. Stuur de brandweerwagen naar de lokatie. Indien de brandweerwagen is aangekomen stap je uit en haal je het springkussen uit de brandweerwagen. Klik vervolgens op de brandweerman, klik dan met je rechtermuisknop op het gebouw waarin de patient zich bevindt. Doe dit alleen als je het springkussen uit de auto heb gehaald, vervolgens blaast het springkussen zichzelf op. De patient springt dan uit het raam en valt op het springkussen waardoor die niet gewond raakt.

 

Opmerking:

Gebruik GEEN Hoogwerker, als je deze toch gebruikt zal de persoon zich losmaken van de brw man en alsnog springen, hij is immers levensmoe.

 

Poging tot Zelfmoord ( verdrinken )

Deze persoon is in het water gesprongen met als doel zichzelf te verzuipen. Omstanders alermeren de hulpdienten.

Je rukt uit met de motormboot van de brandweer, je haalt het slachtoffer uit het water en laat hem vervolgens behandelen door de arts en voert hem af richting HQ.

 

Benodigd heden:

1x brw met motorboot

1x ambulance

 

Opmerking:

Er kan zich ook iemand verdrinken op een plek waar geen bootje kan komen, laat hier de duiker het slachtoffer aan de kant halen.

 

Scherpschutter

Bij een scherpschutter is het van belang dat je hem zo snel mogelijk arresteerd, zo voorkom je veel gewonden.

 

Hoe een scherpschutter te arresteren?

Een scherp schutter arresteren kan makkelijk en ingewikkeld.

 

Makkelijk:

je stuurt 1 auto ( 2 voor de zekerheid ) met 2 agenten erin zo dicht mogelijk naar de schutter. Bij aankomst laat je ze uitstappen en meteen de schutter arresteren, doe je dit niet, dan zullen je agenten ook neergeschoten worden. Pas als je de schutter hebt gearresteerd is het pas mogelijk om de zwaar gewonden te behandelen met de artsen, let wel dat je er genoeg stuurt, want ze moeten de gewonden 1 op 1 behandelen, anders gaan ze alsnog dood.

 

ingewikkeld:

Je kan de schutter ook arresteren door bewapende agent eerst een flashbang te laten gooien waardoor de schutter enige tijd verblind raakt, het nadeel is echter dat hij in de tussen tijd meerdere slachtoffers nog kan maken. Pas als je de schutter hebt gearresteerd is het pas mogelijk om de zwaar gewonden te behandelen met de artsen, let wel dat je er genoeg stuurt, want ze moeten de gewonden 1 op 1 behandelen, anders gaan ze alsnog dood.

 

Vermissing

Als je een melding krijgt van een vermissing, stuur dan meerdere honden geleiders, zo vergroot je de kans dat de missie ook daad werkelijk lukt.

 

Als iedereen ter plaats je de honden geleiders zo, dat ze allemaal een andere kant op kijken.

 

Dan laat je de honden zoeken, je ziet dat ze allemaal dan ook een andere richting uit lopen.

 

Meestal wordt de vermiste snel gevonden, maar soms ook niet. In dat laatste geval vergroot je het zoek gebied.

 

Na het spelen van deze missies, weet je zelf ongeveer waar de honden moeten zoeken om de gewonde / dooie te vinden.

 

Wanneer een ontsmettingswagen ( Defkon)

 

Een radioactieve wolk drijft over je inzet gebied?

 

Wat heb je nodig?

2x Ontsmettings wagen 3 ABC mannetjes per voertuig.

 

De wolk drijft redelijk langszaam over je inzet gebied, dus dit betekent dat, als er veel mensen in het gebied zijn, hij lastig is, maar anders is die makkelijk.

 

Met de 2 wagens rij je gewoon achter de wolk aan en ontsmet alle personen die besmet zijn ( te herkennen aan het oranje dooskopje boven hun hoofd). Als de wolk verdwenen is en je hebt alle personen ontsmet, dan is het voltooid.

 

LET OP:

Het kan ook zo zijn dat zich een persoon in een gebouw bevindt waar de ABC mannen niet in kunnen. Deze is dan te betreden met behulp van een HW ( hoogwerker).

 

-----------------------------------------------------------

Vogel griep.

 

Benodigd

1x Ontsmettings wagen + 3 ABC mannetjes.

 

Ruim eerst de vogels op die er liggen en ontsmet dan alle personen.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Radioactieve wolk door brand:

Bij sommige branden kunnen er ook radioactieve wolken ontstaan. Zorg dan dat er ook 2x ontsmettinmgswagen + in ieder 3 ABC mannetjes, naar de brand gaan. Blijf de personen die besmet zijn ontsmetten en zorg ervoor dat de politie het gebied afzet zodat er niet meer mensen besmet kunnen worden, de wolk verdwijnt pas als het vuur op bepaalde plaatsen is geblust.

 

Advies voor het blussen:

Haal voor het blussen tijdens radioactieve wolken of andere giftige gassen altijd de Blus pantsers, deze zijn bestendig tegen de hitte en verkomen dat de brand snel veels te groot wordt.

 

Laatst aangepast door: Nicoheerlen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×